Spørsmål og svar

1. Hvordan bestiller jeg et portrett?

Du kan lese mer om og bestille et portrett under familieportrettet med Hele gjengen her, når du blar deg ned til bunnen er det et kontaktskjema, hvor du kan sende meg en mail direkte med antall personer du ønsker å ha med på portrettet. Derfra tar jeg kontakt med deg via mail og vi tar en trivelig prat og jeg sender deg en estimert leverings tid basert på antall personer. Derfra kan du sende meg referansebilder via mail/dropbox sms eller Messenger (her velger vi det som er mest praktisk for deg), så setter jeg i gang å tegne. Bestillingen din er dermed ikke igangsatt før jeg har mottar referansebilder og du har godkjent leveringstid basert på antall bestillinger jeg har inne i det du tar kontakt. 

2. Hva gjør portrettene så unike?

Først og fremst er den viktigste ingrediensen deg og din gjeng! Det er så utrolig mange øyeblikk, minner og små historier som er verdt å ta vare på, og siden du velger akkurat de bildene du vil jeg skal bruke som referanse av hver enkelt, har du mulighet til å fortelle din helt egen historie. Det andre viktige ingrediensen er at portrettet tegnes for hånd basert på min erfaring som illustratør, det gir liv til tegnede portrettet, resultatet blir et skikkelig stilig stykke kunst du kan ha på veggen. 

3. Hvorfor koster det såpass mye å bestille et portrett? 

Det koster litt med et portrett fordi de tegnes for hånd og det tar tid å tegne både en, to og ti fantastiske mennesker. Prisen følger derfor alltid  antall personer du ønsker å få med på portrettet og tiden det tar å tegne. Som med et hvilket som helst arbeid må jeg forholde meg til et prisnivå som gjør det mulig å holde hjulene i gang med å betale regninger i bedriften og å bidra til utgifter i heimen. 

4. Hvordan betaler jeg for et portrett? 

Når portrettet ditt er klart vil du motta et jpg. bilde av ditt nye kunstverk, derfra sendes de digitale filene for trykk til deg på via mail og DropBox, derfra sendes det i samme stund ut en faktura til deg på mail med forfall på 14 dager via regnskapsprogramet mitt Fiken. Dersom dere er flere i familien som skal spleise er det ingen problem å dele opp fakturaen, da trenger jeg bare e-post adresser til de som skal være med å betale og hvilken inndeling dere ønsker. 

5. Vi har fått et nytt familie medlem, kan vi få tegnet et nytt portrett?

Først og fremst gratulerer med et nytt medlem i gjengen :)

Jeg tar alltid vare på den originale tegningen i mitt data program, nettopp fordi at du da kan bestille et nytt portrett basert på det du alt har, så trenger du kun å betale for antal personer du vil legge til ditt originale portrett. Det gjør familie portretter du har bestilt super fleksible, og portrettene blir bare bedre og bedre med tiden. Fordi jeg jobber fulltid som illustratør og får mange bestillinger, er det ikke sikkert jeg har ledig tid akkurat i det du tar kontakt, dersom dette er tilfellet vil du som kunde være prioritert og jeg vil ta kontakt med deg så snart jeg har tid til å tegne og før nye bestillinger på nettsiden blir tilgjengelig for andre. 

6. Deler du alltid arbeidet ditt på sosiale medier? 

Nei, i noen tilfeller arbeider jeg med tegninger som skal på trykk til en bok og da deles det kun utsnitt og innblikk i prosessen med arbeidet som er avtalt med forlag eller bedriftskunde på forhånd. Når det kommer til portretter blir jeg veldig glad om jeg får lov å vise hva jeg har arbeidet med, men dette spør jeg alltid om er greit på forhånd og jeg har stor respekt for at et portrett er et personlig stykke kunst og at ikke alle ønsker at det skal være på nett.  

7. Hvilke bøker har du illustrert? 

Søren og Klype Landkrabbe, Livets Fantastiske Reise av Sarah Herlofsen og boka til foreldremestring som kommer ut nå i 2023. .

8. Hvilke materialer benytter du deg av til dagen? 

Jeg digger ALT som har med tegning å gjøre, men jeg skal prøve å holde det kort: Til dagen bruker jeg en ipadPro 12,9" med programvaren Procreate og et Huion Kamvas Pro 24" tegnebrett med Clip Studi Paint, dette fordi programmene i mine øyne er de beste digitale tegneprogrammet som er tilgjengelig (det føles virkelig som å tegne eller male mer tradisjonelt). Det å tegne digitalt gjør at prosessen blir langt mer effektiv da de fleste illustrasjonene jeg tegner skal leveres klare for trykk. Det er også en soleklar fordel at blant annet familieportretter tegnes digitalt, fordi da har man mulighet til å trykke opp så mange bilder man selv ønsker til gaver eller som barnas første kunstverk til veggen når de skal ha egen bolig (jeg skal i alle fall sende et familieportrett med kidsa her hjemme når de blir større). Man kan også legge til flere familiemedlemmer som kommer til på portrettene og det gjør de digitale portrettene helt geniale :) 

Utover digitalt tegneutstyr, har jeg også et skap fylt til randen med fargeblyanter, gouache, akvarell, akryl akrivbestandige tusj og en del 100 ark!