Salgsbetingelser

1. Avtalen

Salgsbetingelsene på miriamhaukebo.no er utarbeidet etter Forbrukertilsynets veiledning for kjøp av varer over internett. 

Før du kan gjennomføre et kjøp på miriamhaukebo.no må du tikke av for at salgsbetingelsene er godkjent før du får anledning til å gå videre med ditt kjøp. Dette er fordi et kjøp herfra er en bindene avtale. Avtalen består da i utgangspunktet av de opplysningene som fremgår under bestillingen på miriamhaukebo.no samt standardvilkårene under (1) forbrukerkjøpsloven (2) angrerett loven og (3) ehandel loven, som angår ditt kjøp.

Der det i henhold til salgsbetingelsene kreves skriftlighet er dette oppfylt ved e-post, tekstmeldinger eller per brev. 

Frobrugkerlovgivingen er ufravikelig med mindre det avtales vilkår som er gunstigere for kjøper en det som følger av det overnevnte lovverket.

2. Parter

Selger: Miriam Haukebø (via miriamhaukebo.no) heretter kalt med navn eller utrykket "jeg" eller "meg", Strangehagen 22, 5011 Bergen. Enkeltpersonforetaket er registret i Brønnøysund registrert og har følgende organisasjons nummer: 921083602. Telefon for foretaket er: 94095220 og e-post: miriamhaukebo@gmail.com 

Kjøper: er den som står oppnevnt under utfylt informasjon i bestillingen. Heretter omtalt som "du", "din", "deg" eller "ditt" i disse salgsbetingelsene.  

3. Priser

Den samlede prisen (totalprisen) inkluderer alle avgifter, gebyrer og leveringskostnader. I noen tilfeller ved salg av originaler er det i prisen inkludert en kunstavgift på 5%, dersom dette er tilfellet vil det fremgå under produkt beskrivelsen og den totalprisen det opplyses om ved fullført kjøp inkluderer da denne avgiften.

Prisene som er oppgitt for veggmaleriene du kan bestille via miriamhaukebo.no er totalpriser, den prisen du ser oppført på hver veggmaleri inkluderer da alle avgifter, og materiale brukt for å fullføre arbeidet. Ved å bestille et veggmaleri, godtar du at jeg kan sende deg en faktura på det pålydende beløpet etter utført oppdrag. 

4. Avtaleinngåelsen

Ved å tikke av for salgsbetingelsene og fullføre et kjøp aksepterer du avtalen. For bestilling av veggmotiver direkte via miriamhaukebo.no opplyses det i produkt teksten like over knappen for "booking" at det skyldige total beløpet fakturers og sendes på e-post etter utført oppdrag. 

Du vil også snarlig etter en ordre eller bestilling motta en skiftlig bekreftelse (e-post) som inneholder opplysningene i bestillingen. Et angrerettskjema vil legges ved hver forsendelse som går ut pr post. 

5. Betaling

Ved kjøp av varer fra miriamhaukebo.no skjer betalingen via Paypal, Applepay, Vipps via Quickpay eller Sripe alt etter hvilken metode du velger i kassen. I det du foretar et kjøp reserveres kjøpesummen på din konto, i det varen(e) blir sendt vil betalingen bli trukket fra din konto.

Dersom du bestiller et veggmaleri vil du etter at oppdraget er utført få tilsendt en faktura på e-post pålydende det totale beløpet som er opplyst i motivets overskrift. Dersom du har spesial bestilt et motiv som ikke passer inn under de fire ferdige pakkene med tilhørende totalpris vil du bli fakturert med det totalbeløpet vi  ble enige om før oppdraget ble utført. Jeg benytter meg av regnskaps programmet Fiken for å sende ut de etterfølgende fakturaene. 

Dersom du er under 18 kan du etter lovverket kjøpe varer fra miriamhaukebo.no dersom du selv råder over midlene. Du har imidlertid ikke lov til å kjøpe et veggmaleri i det dette er en tjeneste som innebærer en etterfølgende faktura. 

6. Levering

Standard fraktpris er 45,- kr per foresendelse.  

Varene dine sendes per brevpost i en forsterket konvolutt eller i annen egent emballasje, slik at ditt nye kunstverk kommer frem i god behold. Dersom forsendelsen skulle være for stor til din postkasse vil pakken sendes til ditt nærmeste postkontor og du vil motta en melding fra ditt postkontor.

Ved ordinær drift (utenom fellesferier) gjelder følgende leveringstider: 

Varen(e) dine sendes normalt innen to virkedager med unntak av høytider og spesial tilpassede varer som fylles ut for hånd (slektstrær, dåps-plakter mm), da disse fylles ut for hånd av kunstneren må noe lengre leveringstid påberegnes, alt fra en til tre dager ekstra.

Digitale produkter

For digitale produkter tilkommer det så klart ikke frakt. Videre bruker nettsiden SendOwl for å fullføre digitale ordre. Etter fullført handel vil du motta en ordrebekreftelse, deretter vil du motta en e-post med en link for nedlasting av ditt produkt. Det hele tar bare noen minutter, dersom du ikke ser e-posten for nedlasting i innboksen sjekk spam/søppelpost filteret eller ta kontakt med oss snarest, så ordner vi det! 

7. Risikoen for varen 

Risikoen for varen(e) blir overført til deg når varen er levert etter punkt 6. Blir varen(e) skadet eller borte før du mottar den er det jeg som står ansvarlig.  

8. Angrerett 

Du kan angre på et kjøp selv om det ikke foreligger noen feil med varen, med visse unntak; dersom du har bestilt et motiv som er spesial laget ut fra dine valg kan du ikke benytte deg av angreretten (dette inngår da under lovverket og tilvirkningskjøp). Det er heller ikke samme angrerett for veggmalerier da dette er en enkeltstående tjeneste jeg tilbyr til avtalt tidspunkt faller angreretten bort. Du vil motta et angrerett skjema fra meg når du kjøper en fysisk vare. Skjemaet vil bli sendt med i forsendelsen, på e-post eller annet varig medium. 

Unntatt fra angreretten er varer som er spesial laget ut i fra dine valg. Dette gjelder også slektstrærne, dåps-plakater og andre trykk og originaler hvor kunstneren fyller ut ønsket informasjon for hånd. Dersom det skulle være en feil i den vedlagte informasjonen i det du sender inn din bestilling, vennligst ta kontakt snarest så vi kan rette det. 

Dersom du ønsker å benytte deg av angreretten og returnere en vare er det viktig at du melder fra innen fristen på 14 dager fra du mottok varen går ut. Du er ansvarlig for en trygg retur, det er også viktig at varen/motivet ikke er skadet for at det skal inneha sin fule verdi. Jeg dekker ikke frakt for retur av varen(e), dersom du ønsker å returnere en vare må du selv betale for returen. Forbrukerrådet har også utarbeidet en fin veiledning som tar for seg den overnevnte returen du finner den ved å søke på angrerett

Untatt angreretten er også veggmaleriene og motivene som males rett på veggen fordi det er umulig å returnere og det er et originalt verk som utføres en gang til avtalt tid. Dersom du derimot har booket et veggmotiv og ønsker å avbestille oppdraget før det er utført, send en mail på miriamhaukebo@gmail.com eller ring meg på 94095220 så ordner jeg det. Det er veldig fint for meg om du gir beskjed så snart som mulig dersom du ønsker å avbestille, slik at jeg unngår tapt arbeidstid.

Dersom du har bestilt originale motiver og skisser for ditt veggmaleri som er ferdig tilvirket og du avbestiller, vil jeg belaste deg en sum på inntil 1200,- for et skreddersydd stort motiv og 800,- for et ordinært skreddersydd motiv for utført arbeid.

Gavekort, dersom du ønsker å benytte deg av angreretten innen 14 dager fra kjøp av ett gavekort er det viktig at du ikke alt har gitt bort gavekortet eller at gavekortet har vært i bruk. 

Gavekortet er gyldig i tolv måneder fra kjøpsdato, det kan også benyttes opp i mot bestillingsverk som veggmalerier i Bergen og portretter av dyr*

*med forbehold om ledig kapasitet til bestillingsverk. 

Du kan ikke benytte deg av et gavekort for å kjøpe ett annet gavekort. 

Dersom du har mistet ett gavekort fra miriamhaukebo.no ta kontakt på mail her, så kan vi hjelpe deg å sperre det aktuelle gavekortet og sende ut ett nytt kort digitalt på det resterende beløpet, dersom det er innenfor gyldighets tiden på tolv måneder og det foreligger kjøps dokumentasjon for det aktuelle kortet. 

9. Forsinkelser og manglende levering - kjøperens frist og rettigheter for å melde krav

Kjøpers rettigheter er regulert under kapittel 5 i forbrukerkjøpsloven. Jeg vil i utgangspunktet, sende en bestilling på en fysisk vare innen tre virkedager, deretter legges det til antall dager som trengs per postgang for at varen skal nå deg. Dersom det skulle oppstå hindringer eller forsinkelser fra min kant skal jeg etterstrebe å opplyse om dette fortløpende per e-post eller annen egnet kontakt metode. 

10. Mangel ved varen - kjøpers rettigheter og reklamasjonsfrist

Kjøpers rettigheter er regulert i kapittel seks i forbrukerkjøpsloven. Dersom det mot formodning skulle foreligger en mangel ved produktet, ta kontakt med meg via mail: miriamhaukebo@gmail.com snarest så vi kan finne en løsning. 

11. Selgers rettigheter ved kjøpers mislighold

Selgers rettigheter er regulert i kapittel 9 i forbrukerkjøpsloven. Et eventuelt gebyr skal maksimalt dekke mine faktiske utlegg for å levere varen til deg. Dette vil utgjøre frakt- utgifter tur/retur, samt et rimelig gebyr tilsvarende de faktiske utgifter selger har hatt i forbindelse med ordren. Det skal ikke forekomme gebyr dersom kjøperen er under 18 år. 

12. Garanti

Det foreligger per dato ingen ekstra garantier ved kjøp av varer fra nettsiden utover det som fremgår det gjeldende loverket.

13. Personopplysninger 

Dine opplysninger behandles med respekt, jeg vil benytte meg av dine personopplysninger for å fullføre din ordre og/eller å sende deg markedsføring via e-post dersom du har meldt deg på nyhetsbrevet. Ellers vil du kun motta en e-post etter at varene er mottatt hvor det er mulig å komme med tilbakemeldinger til siden og andre som ønsker å handle på miriamhaukebo.no. For mer informasjon om personopplysningene som behandles via miriamhaukebo.no se den fullstendige personvernserklæringen under meny og nede i fotnoten.

14. Konfliktløsning

Jeg har ingen planer om å yte en dårlig service, tvert om er du som kunde kjempe viktig for meg og jeg ønsker at du skal ha en fin handel. Men under punkt 14 fra forbrukertilsynet er det viktig å få med at en eventuelt mekling fra Forbrukerrådet som ikke oppnår minnelig løsning under en tvist kan kreves fremmet av partene for Forbrukertvistutvalget.

Sist oppdatert den 16.03.20